http://www.constantinrotaru.ro

Candidatul PAS la Camera Deputaţilor pe Colegiul Rm. Vâlcea-Sud, Constantin Rotaru, spune că: „Statul are obligaţia de a crea locuri de muncă pentru cetăţenii săi”

0

Preşedintele Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alianţa Socialistă la alegerile parlamentare din decembrie 2012 în Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea –Sud pentru Camera Deputaţilor, a susţinut ieri, 20 noiembrie a.c., o conferinţă de presă.

Crearea de locuri de muncă

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele PAS, Constantin Rotaru, a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut în aceste zile cu alegătorii şi despre temele purtate cu aceştia. „Zilele acestea am avut numeroase întâlniri cu alegătorii. Ne-am întâlnit cu vâlcenii şi am purtat discuţii pe diferite teme. Aceste teme nu le-am prezentat noi, ci ne-au fost impuse de către alegători. În primul rând trebuie să facem constatarea că aproape de fiecare dată alegătorii spun că nu mai au încredere în cei care ne-au condus în ultimele două decenii. Nu mai au încredere, pentru că viaţa lor a devenit un calvar. Majoritatea oamenilor vorbeau despre faptul că şi-au pierdut locurile de muncă. Erau speriaţi deoarece copiii lor nu mai au posibilitatea unui loc de muncă. Alţii erau extrem de supăraţi deoarece copiii lor au fost obligaţi să părăsească România pentru a-şi găsi bucată de pâine, iar acolo pe unde s-au dus nu sunt deloc fericiţi… Trebuie să eliminăm odată pentru totdeauna acel slogan, că statul nu trebuie să se implice în economie. Ba da, statul are proprietăţi şi are obligaţia să asigure o viaţă decentă cetăţeanului de rând. El trebuie să creeze locuri de muncă. Sectorul privat nu trebuie ajutat. Sectorul privat trebuie lăsat să se desfăşoare în voie. Ei au ajutat atât de mult sectorul privat încât, iată, PDL-ul a desfiinţat câteva sute de mii de societăţi comerciale, de SRL-uri. Şi atunci care este ajutorul pe care îl dă statul? Noi nu am vrea ca sectorul privat să mai primească un asemenea ajutor care să ducă la desfiinţarea locurilor de muncă. Statul poate crea foarte multe locuri de muncă prin exploatarea eficientă a sutelor de mii de hectare care i-au mai rămas în proprietate. Poate dezvolta foarte multe locuri de muncă prin exploatarea eficientă şi profitabilă pentru stat a bogăţiilor solului şi subsolului, prin repunerea în funcţiune a institutelor de cercetare, prin refacerea industriei de medicamente care ar duce la scăderea preţurilor la medicamente de cel puţin 5 sau 10 ori. Statul poate crea foarte multe locuri de muncă printr-un manageriat profitabil al serviciilor publice. Acestea sunt obligaţii ale statului. Sectorul privat se poate dezvolta foarte bine în condiţiile în care activitatea economică a statului funcţionează aşa cum trebuie”, a spus preşedintele PAS, Constantin Rotaru.

„Statul trebuie să se implice în economie”

Domnia sa a mai evidenţiat şi o altă problemă ridicată de vâlceni, cea legată de preţuri în raport cu veniturile. „O altă problemă pe care ne-au ridicat-o oamenii a fost legată de preţuri în raport cu veniturile. Preţurile cresc foarte mult şi veniturile sunt din ce în ce mici. Noi considerăm că şi acesta este un motiv pentru care statul trebuie să se implice în economie. Am vorbit de medicamente şi numai în condiţiile în care statul se implică să reechilibreze raportul dintre cerere şi ofertă atunci preţul poate să scadă. Statul trebuie să vină cu medicamente făcute pentru a satisface cererea de medicamente. Statul nu are voie să urmărească profitul financiar, el trebuie să aibă ca obiectiv obţinerea unui profit social cât se poate de mare şi atunci preţurile pot să scadă. De asemenea, s-a mărit preţul la gaze şi vor să îl mai mărească încă odată. Se măreşte preţul la gaze în condiţiile în care noi avem gaze suficiente pentru populaţie în România. Dar statul le-a dat altora să le exploateze, care au acum vor să le şi exporte. Spre exemplu în Austria, să aibă austriecii gaze la preţuri mai mici decât românii, dar gaze din România. În acelaşi timp oamenii spun că veniturile scad în fiecare zi şi, din păcate, nu trebuie să mai aducem nici un argument pentru a constata acest lucru”, a mai spus Constantin Rotaru.

Laura Zamfiroiu

Link catre articolul original

Write a comment