http://www.constantinrotaru.ro

Candidatul PAS la Camera Deputaţilor pe Colegiul Rm. Vâlcea-Sud Constantin Rotaru spune că: „Statul are obligaţia să asigure asistenţă medicală de calitate şi gratuită pentru toţi românii”

0

Constantin Rotaru, preşedintele Partidului Alianţa Socialistă (PAS) candidează la alegerile parlamentare din decembrie 2012 în Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea –Sud pentru Camera Deputaţilor. De altfel, un alt subiect discutat în întâlnirile sale cu alegătorii a fost cel legat de sistemul de sănătate, care la ora actuală este la pământ. „După ce a fost distrusă agricultura şi industria României, după ce au fost vândute la fier vechi întreprinderile noastre, s-a ajuns în momentul în care guvernanţii pedelişti au desfiinţat şi spitalele. Dar nu s-au limitat la a desfiinţa spitalele, ci au desfiinţat şi Institutul „Cantacuzino” şi Institutul de Cardiologie pentru Copii de la Târgu Mureş, nişte institute extrem de importante pentru viaţa şi sănătatea noastră şi în special a copiilor noştri. Zilele trecute am primit informaţia că vaccinurile care au fost importate pe bani foarte mulţi, nu numai că nu rezolvă problema prevenirii tuberculozei la copii, dar îi şi îmbolnăvesc.

Specialişti de la Institutul „Cantacuzino” au atras atenţia în repetate rânduri privind necesitatea producerii vaccinului în România având în vedere faptul că nu toate tulpinile virusurilor pot fi tratate cu vaccinuri de oriunde. Din păcate guvernanţii noştri, de după 1989, au speculat orice posibilitate de a scoate profit chiar dacă sunt conştienţi că astfel pot comite crime la adresa unor generaţii de români. Din punctul meu de vedere atentatul guvernanţilor la starea de sănătate a românilor înseamnă genocid. Ce consideră Partidul Alianţa Socialistă că ar trebui făcut în domeniul sănătăţii? În primul rând ar trebui înfiinţată urgent aceea regie autonomă de aprovizionare cu medicamente direct de la producător, de asigurare a necesarului de medicamente la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii. În acest fel s-ar obţine o reducere substanţială a cheltuielilor care sunt făcute pentru medicamente. Însă, această regie trebuie să se ocupe şi cu achiziţionarea aparaturii necesară tuturor spitalelor şi clinicilor statului din România. Ar trebui să se găsească o posibilitate de răsplată a muncii medicilor astfel încât ei să nu mai fie tentaţi să plece în lume şi să fie apreciaţi la adevărata lor valoare. De asemenea, ar trebui ca Parlamentul să oblige Ministerul Sănătăţii să asigure asistenţă medicală gratuită pentru toţi românii. Totodată, PAS consideră că se impune interzicerea plăţii serviciilor pentru sănătate, care ar fi făcute pentru demnitari şi pentru familiile lor atunci când ei solicită asistenţă medicală în străinătate. De ce punem această problemă, pentru că demnitarii României au făcut foarte mult rău sistemului de sănătate, iar românii sunt puşi în situaţia să-şi piardă viaţa pentru că nu au posibilităţi financiare să se trateze, iar ei se tratează pe banii contribuabililor prin diferite clinici de la Viena, de la Paris sau cine ştie unde. Dacă tu care ai obligaţia să te ocupi de sistemul de sănătate şi prin ceea ce faci nu faci altceva decât să-l distrugi, atunci trebuie ca tu să fii primul care să te bucuri de serviciile respective şi nu altfel. Eu nu duc grija celor care au bani, ei se pot trata oriunde în lumea acesta, pe mine mă interesează cetăţeanul de rând care poate să moară pentru că nu are la dispoziţie un medicament sau nu poate să-şi facă anumite analize medicale la timpul potrivit”, a spus Constantin Rotaru.

Laura Zamfiroiu

 

Link catre articolul original

Write a comment