http://www.constantinrotaru.ro

La invitaţia preşedintelui PAS, Constantin Rotaru, delegaţie din Coreea de Nord, în vizită la Râmnicu Vâlcea

0

Delegatie-CoreeaLuni, 9 septembrie a.c., la invitaţia preşedintelui Partidului Alianţa Socialistă, Constantin Rotaru, o delegaţie a Republicii Populare Democratice a Coreei (Coreea de Nord), a vizitat Râmnicul. Primul popas a fost făcut la Prefectură, unde ambasadorul acestei ţări Kim Son Gyong s-a întâlnit cu prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, al doilea a avut loc la Consiliul Judeţean, iar cel de al treilea, la Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanul”, unde oaspeţii au prezentat o serie de detalii despre ţara care are relaţii de colaborare cu România încă din 1949, România fiind primul stat care a recunoscut oficial noua formă de guvernământ din Coreea de Nord. Tot la Bibliotecă a avut loc şi expoziţia de pictură şi fotografii din Coreea de Nord, sub genericul „Pace, cooperare şi prietenie între popoare”.

La întâlnirea desfăşurată la Consiliul Judeţean de la ora 14.30, în prezenţa oaspeţilor coreeni, preşedintele Ion Cîlea a făcut un scurt istoric al relaţiilor dintre cele două ţări, amintind de colaborarea din domeniile economic şi cultural.

,,Putem cultiva relaţii economice, culturale, dar şi pe alte domenii. Vă rămân recunoscător pentru această întâlnire care mă onorează şi îi mulţumesc şi domnului Rotaru c-a mijlocit prezenţa dumneavoastră aici la noi. Imi doresc ca vizita dumneavoastră să fie una de succes şi să vă întoarceţi acasă cu amintiri plăcute”, a declarat preşedintele CJ, Ion Cîlea.

La rândul său, ambasadorul Coreei de Nord a precizat că se află pentru prima dată în România şi, deloc întâmplător, acest lucru se întâmplă exact în ziua în care Republica Populară Democrată Coreeană aniversează 65 de ani.

Ambasadorul a mai vorbit despre relaţiile de durată dintre cele două ţări, mai puternice înainte de 1989. „În timpul războiului dintre cele două Corei, din anii’60, sute de copii din ţara noastră au învăţat în România, acum, ei sunt oficialii nord – coreeni. Acum, avem câţiva studenţi la Universitatea de Petrol şi Gaze de la Ploieşti, vreau să avem relaţii foarte strânse cu România, în special cu judeţul dumneavoastră, o să facem toate eforturile în vederea dezvoltării relaţiilor economice şi sociale”, a declarat ambasadorul.
De asemenea, ambasadorul a vorbit şi despre relaţiile dintre cele două Coree (de Nord şi de Sud) şi modul cum vede unificarea lor, pe cale amiabilă, într-un viitor apropiat.
Anemona TĂNASE – Realitatea Valceana

Write a comment