http://www.constantinrotaru.ro

CONSTANTIN ROTARU (PAS) şi-a depus CANDIDATURA la BEC

0

rotaru-constantin-arena-valceanaPreședintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), CONSTANTIN ROTARU, și-a depus marţi, la Biroul Electoral Central (BEC), CANDIDATURA la alegerile rpezidneţiale din luna noiembrie.

„Primii doi președinți ai României s-au comportat ca niște spectatori care i-au lăsat pe toți lupii hulpavi să distrugă țara numai din dorința de a sta confortabil la Cotroceni, iar al treilea șef de stat, autointitulat președinte jucător, s-a plasat din start în afara Constituției și în fruntea celor care au vrut să facă regulile în România”, a declarat Constantin Rotaru. „Faptul că avem posibilitatea cu toții să alegem nu este de ajuns. Trebuie ca poporul român să aibă posibilitatea să îl și dea jos pe cel pe care l-a ales în condițiile în care nu-și îndeplinește atribuțiile”, a mai spus președintele PAS.

Potrivt datelor BEC din 2009, Constantin Rotaru a candidat la alegerile prezidențiale din acel an, din partea Partidului „Alianța Socialistă”, obținând peste 43.000 de voturi, aminteşte Agerpres. La 1 decembrie 2013, Partidul „Alianța Socialistă” a devenit Partidul Alternativa Socialistă (PAS), prin fuziunea cu Alternativa Socialistă. La congresul din 2010 s-a încercat modificarea denumirii Partidului „Alianța Socialistă” în Partidul Comunist Român, dar modificarea nu a fost acceptată la tribunal.

Marţi este ultima zi în care cei care doresc să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie îşi pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central, iar până acum s-au înscris doar opt dintre cei peste zece candidaţi anunţati iniţial.

Primul care şi-a depus candidatura a fost premierul Victor Ponta, reprezentantul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, care şi-a înregistrat încă de la sfârşitul săptămânii trecută dosarul la BEC.

Sâmbătă a făcut acest pas şi liderul PNL, Klaus Iohannis, care va candida din partea Alianţei Creştin Liberale. A urmat apoi europarlamentara Monica Macovei, candidat independent,care şi-a depus candidatura în cursul zilei de duminică.

Luni şi-au înregistrat candidaturile Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

Marţi şi-a depus candidatura şi fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu.

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi care nu şi-au depus încă dosarul la BEC se sumără William Brânză (PER), Ioan Ghişe (independent), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Gheorghe Funar (independent) şi Szilagyi Zsolt (PPMT).

William Brânză a declarat pentru RomaniaTV.net că a strâns peste 300.000 de semnături şi îşi va depune dosarul la BEC la ora 15.00.

Gheorghe Funar a declarat, la rândul său, că a strâns şi el 230.000 de semnături şi că îşi va depune candidatura la 21.00.

Szilagyi Zsolt își va depune oficial candidatura marți, de la ora 16.00, după ce toate semnăturile vor fi centralizate și verificate.

Corneliu Vadim Tudor ar fi strâns peste 250.00 de semnături pentru candidatura la Preşedinţie.

Senatorul Ioan Ghişe a mărturisit însă că are o problemă cu strângerea numărului necesar de semnături, fiind posibil ca fostul liberal să nu mai poată intra în cursă.

Reamintim că primul tur al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea a fost programat pe 16 noiembrie. Potrivit datelor oficiale, la urne sunt aşteptaţi circa 18,3 milioane de români, dintre care peste 530.000 au domiciliul în străinătate.

Sursa

Write a comment