http://www.constantinrotaru.ro

LUPII ÎN PIELE DE OAIE?

0

25 de ani, într-o întrecere demnă de fapte mai bune, conducătorii noștri cu capul mare, cu botul și urechile ascuțite, cu gâtul gros și coada stufoasă au înțeles că se poartă blana sură, blana lupului.

Se știe că lupul este carnivor, este lacom, este nesătul, este răpitor, este șiret, este periculos, este rău și nesincer și se află într-o continuă căutare a prăzii.

Oi au fost multe, foarte multe. Vânători? Nuuuuu!

Timp de un sfert de veac, în lipsa vânătorilor, lupii au mâncat toate oile. Chiar dacă au mai rămas vreo câteva, sunt răzlețe și foarte slabe. Ei se învățaseră să mănânce numai oi grase.

Consecința? Au început să se mănânce între ei. Culmea, nu știm din ce motive, la orizont au apărut și ceva vânători. Chiar dacă ei, vânătorii, par destul de timizi, după ce au împușcat vreo câțiva dintre ei, lupii s-au speriat foarte tare.

Pielea de lup, la modă până zilele trecute, începe să-i deranjeze.

Ca urmare, au intrat într-o febrilă căutare a blănilor de oaie. Din păcate pentru ei, după ce le-au mâncat, pielea de oaie se găsește foarte greu. Șireți cum sunt, ei tot mai speră că-i vor păcăli pe vânători.

Așa arată scena politică românească.

Vașnicii noștri conducători postdecembriști, LUPII, trec prin momente foarte grele. După ce au mâncat tot, acum se mănâncă între ei.

Se pune, totuși, întrebarea, timp de un sfert de veac UNDE AU FOST VÂNĂTORII?

 

Dr. ec. Constantin ROTARU

Write a comment