http://www.constantinrotaru.ro

DOSARUL DE CADRE

0

Imediat după 22 decembrie 1989, marii „revoluționari” strigau cât puteau de tare că nu mai vor „dosar de cadre”, așa cum se întâmpla pe timpul comuniștilor.

Aveau dreptate. Pe timpul comuniștilor, orice alegere sau numire într-o funcție de conducere, indiferent de importanța acesteia, se făcea numai după verificarea dosarului de cadre al candidatului. Era aproape imposibil să fii ales sau numit într-o funcție de conducere dacă aveai probleme la dosar. Dacă aveai probleme de conduită sau de purtare erai pus în discuția organizației de partid sau a colectivului din care făceai parte. Colegii tăi, după discuții, uneori, destul de lungi, dar sincere, la final, luau hotărârea: da, ești bun să fii numit în funcție sau nu, nu trebuie să ocupi o asemenea demnitate. Asta se întâmpla atunci când aveai probleme de comportament.

Ce se întâmpla când în dosarul tău scria că ai fost condamnat pentru o anumită faptă? NU aveai nicio șansă.

Dar dacă nu aveai nici o condamnare, dar erai în cercetare la Procuratură sau, mai grav, aveai un dosar care se judeca într-una dintre instanțele de judecată? Nici atunci nu se gândea nimeni să fii numit sau să fii ales într-o funcție de conducere. Te lăsau să aștepți până îți clarificai situația.

Ce se întâmplă în zilele noastre?

Pușcăriile sunt pline cu primari, președinți de consilii județene, magistrați, directori de companii comerciale, parlamentari, miniștri și prim-miniștri.

Parchetele au în lucru alte zeci de mii de dosare printre care figurează și foști președinți ai României. Ca să fie totul cât mai complet, și actualul președinte a avut și are probleme cu justiția.

Ca urmare, auzim, la tot pasul, spunându-se: România este o țară de hoți, românii sunt hoți, poporul român este un popor de hoți etc. La o primă vedere, cam așa e.

Personal, nu sunt de acord cu asemenea aprecieri. Românii nu sunt hoți, dar, din păcate, românii se fac vinovați pentru că, în ultimii 25 de ani, au ales să fie conduși numai de incompetenți și, mai rău, de infractori.

Vedeți, acesta a fost motivul pentru care, în ultimul sfert de secol, a fost și, din păcate, mai este hulit DOSARUL DE CADRE de bravii noștri conducători. Au dreptate!!! Dacă ar mai fi valabil dosarul de cadre, ei nu ar fi ocupat în veci funcțiile de mare răspundere pe care le-au ocupat și le ocupă azi.

Românii nu sunt hoți, dar cei care ne conduc, DA. Da, suntem conduși de hoți.

DOSARUL DE CADRE ar fi putut fi un obstacol foarte serios în calea DICTATURII HOȚILOR care s-a instaurat după 1989.

Și înainte de 1989 erau indivizi certați cu legea, dar sistemul comunist nu le permitea să se manifeste. Pentru ei, așa zisa revoluție a fost ca o mană cerească. 22 decembrie le-a permis să se dezlănțuie. Hoții au preluat conducerea, i-au eliminat pe toți oamenii cinstiți și pe profesioniști, și-au făcut legi favorizante și s-au dezlănțuit. Tot ce a fost românesc au furat și au distrus fără nicio milă. Dacă s-au găsit unii care să tragă vreun semnal de alarmă, imediat, cei vizați, HOȚII, i-au arătat cu degetul și au început să strige: COMUNIȘTII! sau SECURIȘTII! Și, în același timp, HOȚII!

„Hoțul strigă hoții” și românii cinstiți, timorați de presiunea hoților care se află la butoane, se lasă furați în continuare.

Atenție! Bătrânii spuneau că „Cine a furat odată, va fura și a doua oară!” sau „Cine a trădat odată, va trăda și a doua oară!”

Vrem să îndreptăm lucrurile?

Nimic mai simplu.

Reinventăm DOSARUL DE CADRE și eliminăm HOȚII de la butoane.

HOȚII la muncă(!), NU la conducere.

 

Constantin ROTARU

Write a comment