A fost odată o Românie în care fiecare copil avea asigurat un sistem de învățământ de calitate și gratuit, o Românie în care fiecare absolvent, al oricărei forme de învățământ, avea asigurat un loc de muncă, o Românie în care fiecare familie și fiecare cetățean avea asigurată o locuință decentă, o Românie în care asistența medicală era de calitate și gratuită.
A fost acea Românie care avea câteva mii de mari întreprinderi (în fiecare întreprindere lucrau mii și zeci de mii de salariați), acea Românie în care erau institute de cercetare în toate domeniile, sute de institute de cercetare, acea Românie în care fiecare metru pătrat de pământ era lucrat și producea însemnate cantități de produse agricole. acea Românie bogată: avea petrol, avea gaze naturale, avea resurese bogate de minereuri, printre care, la loc de frunte, uraniu și aur și multe, multe altele.
Era o Românie cu impozite foarte mici și cu o birocrație aproape inexistentă.
Era o Românie în care veniturile erau asigurate în funcție de cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii depuse și în care raportul dintre cel mai mic și cel mai mare salariu era de 1 la 5, o Românie în care absolvenții oricărei forme de învățământ erau încadrați în domeniu în care erau pregătiți. O Românie în care erau profesioniști de clasă în toate domeniile.
A fost o Românie în care nimeni n-ar fi putut să conceapă că poate exista un om fără locuință, o Românie în care era de neconceput să existe un om al străzii sau un om care să locuiască în canalele Bucureștiului. O Românie în care nu existau șomeri, termenul de șomer fiind necunoscut și de neconceput.
A fost o Românie în care sportul de performanță, în toate ramurile lui, era la vârful competițiilor mondiale. La toate olimpiadele, în clasamentul medaliilor câștigate, România se plasa, de regulă, în primele 10 țări ale lumii, altfel, dacă ne clasam cumva pe locul 11 sau 12, se vorbea de un semieșec.
A fost odată o țară care avea relații comerciale cu 146 de țări ale lumii, se numea România. Calitatea României în aceste relații comerciale, în cea mai mare parte, era de țară exportatoare de bunuri și servicii.
A fost odată o Românie fără nicio datorie, singura țară din lume care a reușit această mare performanță.
A fost odată o Românie independentă și suverană.
A fost odată!
Că dacă nu ar fi fost, multe lucruri s-ar mai fi povestit.