http://www.constantinrotaru.ro

22 DECEMBRIE 1989, PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

0

22 decembrie (!?!)

Unii spun că a fost momentul de explozie al nemulțumirilor, finalizat prin victoria Revoluției din decembrie.

Tot ei spun că a fost momentul în care românii și-au câștigat libertatea. Și libertățile au venit una după alta. Prima? Libertatea de a fi șomer. A urmat libertatea de a pleca în lume, dar nu în excursie, nu la congrese și nici la manifestări științifice sau cuturale. Au plecat cu milioanele să muncească prin țări străine pentru că altfel ar fi murit de foame. Libertatea de a trăi prin boscheți și prin canale pentru că le-au fost luate casele pe care leprimiseră gratuit până în 1989, libertatea de a fi sărac,libertatea de a alege să fim conduși de o clasă politică formată, în cea mai mare parte, din impostori, infractori și trădători de țară.

Odată cu aceste libertăți, românii, se spune, și-au câștigat și o serie de drepturi. Primul drept? Dreptul de a termina o facultate fără să înveți nimic, de multe ori, fără să frecventezi cursurile. Dreptul de a avea unul sau mai multe masterate și doctorate fără să treaci pe la facultate. Dreptul de a plăti impozite de zeci de ori mai mari, dreptul de a avea, unii, salarii echivalente cu sute de salarii minime pe economie, dreptul de a-i lăsa pe unii să ia întreprinderile, care, la rândul lor, și-au arogat și dreptul de a le închide, dreptul de a le demola și de a le vinde la fier vechi.

Odată cu trecerea timpului, s-a câștigat și dreptul de a plăti taxe școlare și asistența sanitară, dreptul de a avea o pensie din ce în ce mai mică, dreptul de ați fi luat dreptul de proprietate, dar și dreptul de a fi mințit și furat de cei pe care i-ai pus să conducă destinele țării.

După ce treci în revistă atâtea drepturi și libertăți pe care le-ai câștigat, e clar că a fost o adevărată revoluție și nu mai ai nici-un motiv să te plngi!

Write a comment