http://www.constantinrotaru.ro

OBIECTIVELE LOVITURII DE STAT DIN DECEMBRIE

0

Lovitura de stat din decembrie 1989 nu a fost nici antiCeaușistă, nici antiComunistă.

După 27 de ani putem afirma fără teama de a greși că cele mai importante obiective pe care le-au urmărit cei care au dat lovitura de stat au fost următoarele:

  1. Scoaterea României de pe piațele externe;
  2. Închiderea, demolarea și vinderea la fier vechi a întreprinderilor românești, care erau extrem de active pe piața externă și calificate ca destul de competitive;
  3. Înstrăinarea bogățiilor subsolului, a apelor cu potențial energetic valorificabil, a mării teritoriale, a resurselor naturale ale zonei economice şi ale platoului continental;
  4. Înstrăinarea unor importante suprafețe de pământ și de pădure;
  5. Trecerea monopolului din proprietatea statului în proprietatea privată străină.

Altfel spus, conștienți de faptul că proprietatea este cea care îi dă capacitatea proprietarului să ia hotărâri, cei care s-au aflat în spatele loviturii de stat din 1989 au acționat pentru exproprierea poporului român și, cu ajutorul trădătorilor români, au reușit.

Având în vedere că toate aceste obiective au fost îndeplinite cu supraplin, rezultă cu toată claritatea, că în decembrie 1989 a fost o LOVITURĂ DATĂ ROMÂNILOR ȘI ROMÂNIEI.

Adevăratele forțe care au dat lovitura de stat știau însă că nu pot ocupa România atâta timp cât la conducerea ei se afla Nicolae Ceaușescu și Partidul Comunist Român. Ca urmare, primul lucru pe care l-au făcut a fost acela de a-l omorâ prin împușcare pe Nicolae Ceaușescu și, după aceea, sau, chiar în același timp, au dizolvat Partidul Comunist Român.

Write a comment